מצב הרוח

רומנטיקה, אוכל טוב והרפתקאות בים

*שם:
*טלפון:
אימייל:
*הערה:


  • טעם של פעם (04/06/2009)

    אנחנו הכי אוהבים להשיט זוגות. ועוד יותר – בזמן השקיעה.

    לפני כחודשיים נתן לנו את ההזדמנות הזו זוג מעניין במיוחד.

    יוסי  הוא חרדי הגר באשדוד, שהחליט לפרגן לרעייתו  ביום כיף.  אשתו עובדת כאם בית  בפנימייה בעיר, היא בהריון ויש להם בבית תינוק בן שנה וחצי. הוא חלם על צימר , אבל הגיע למסקנה שחבל גם על זמני הנסיעה וגם על הכסף והחליט על משהו אחר לגמרי. יוסי ורבקה יצאו ליום כיף בים. הם הגיעו אלינו רק לקראת השקיעה, עמוסים לעייפה באוהל, מחצלת, מזרון ותיקים...

    את היום שלהם הם התחילו על הבקר בחוף. פרסו אוהל, תקעו יתד , פיקנקו והתמכרו לשקט ולשלווה שמספק חוף הים בסתם יום של חול באמצע השבוע. בנם הופקד אצל הסבתות שעשו ביניהן משמרות...

    אלינו הם הגיעו רק להפלגה.  באמצע הדרך יוסי הוציא מהתיק קופסת עץ קטנה ורבקה  לא הצליחה להסתיר את אושרה למראה משחק השש-בש שנשלף החוצה. יוסי ורבקה התמקמו זה מול זה על הספסל בקוקפיט בישיבה מזרחית והחלו מקפיצים קוביות. השמחה שלהם הייתה מלאה. יוסי הפליא בשבחיה של רעייתו- "היא גבר גבר" אמר לנו- "הכל אפשר לעשות איתה. אנחנו החברים הכי טובים!!" היה משהו מאד אמיתי ואחר בקשר ביניהם. משהו רך ותמים שכבר לא רואים היום.

    כשחזרנו למרינה, יוסי בירר בנימוס אם יש לנו פותחן לקופסאות שימורים. כל היום הוא סוחב איתו קופסא של אפרסקים בסירופ- שזה הדבר שאשתו הכי אוהבת, ובמיוחד בהריון...   רבקה התענגה על כל ביס, בלעה את מה שהחיים מעניקים לה, קרנה כולה מאושר והכל- מהדברים הכי בסיסיים ופשוטים שאפשר. 

    יוסי ורבקה נשארו לנו בלב הרבה זמן. הם הזכירו לנו שאפשר גם אחרת!

  • עונת השייט: הפלגה ביאכטה מפרשית- מתי כדאי לצאת לים? (05/01/2010)

    בחוף הים  של מדינת ישראל ניתן להפליג במרבית ימות השנה. בניגוד לדעה הרווחת, דווקא ימות החורף הם המתאימים ביותר לשייט (לא במהלך הסערות, כמובן). לאחר כל סערה יתחיל גובה הגלים לרדת ולרוב, יסתיים התהליך בתוך כיומיים . פרקי הזמן שבין הסערות, לאחר שהים נרגע ועד שנכנס השקע הבא, הם נהדרים: ים שטוח, רוח נעימה ושמש מחרדנת אמיתית  שייט מושלם. בחורף נמליץ לצאת לשייט בשעות האור, וליהנות מחום השמש, שכן בערב כבר קר.

    דווקא חודשי הקיץ מתאימים פחות לשייט, הרוחות מערביות לאורך כל התקופה ומייצרות ים גלי.  בקיץ נמליץ לצאת בשעות הבוקר, כשהרוח רק מתחילה והים טרם עלה, או בשעות אחה"צ המאוחרות, לאחר שהים נרגע מעט, ועד השקיעה. לרוב, בקיץ, הרוח פוסקת מעט לפני שקיעת השמש, והמשך השייט הינו מנועי, כך שעדיף לתכנן את השייט כך שיסתיים בשקיעה. השתדלו מאד לא לצאת לשייט בחודשי הקיץ בשעות הצהריים - אז הגלים מכים במלוא עצמתם והים גבוה ולא נעים: הימנעו לשכור את שירותיו של מי שמנסה לשכנע אתכם שאלו השעות הטובות לשיט - הוא כנראה מנסה למלא חור בלוח הזמנים שלו ולאו דווקא רוצה את טובתכם. בעונות המעבר - האביב והסתיו - צריך להיות ערניים לשינויים תכופים יותר במזג האוויר. קחו בחשבון שיתכנו ביטולים. גם כאן קיימים מצבים גבוליים שבו על הסקיפר או בעל העסק לקבל החלטה שתפגע בעסקיו – ולבטל הפלגה במצב ים מגבלתי. עדיף לבחור במי שיהיה מוכן לעשות כך למענכם, גם אם על חשבונו.

    חשוב לזכור כי יאכטה מפרשית  מושפעת ממצב הרוח ומגובה הגלים. עם זאת, לא תמיד גובה הגלים בסנטימטרים הוא הפרמטר הנכון להחלטה, יש להבין מעט במכניקת גלים ולהבחין בין גלי רוח לגלי גיבוע, שהם שאריות מגלים גבוהים יותר, שהיו בים בשעות או בימים שקדמו. גלי גיבוע שגובהם מטר, למשל, הם גלים נעימים, שעליהם יכולה היאכטה לגלוש, והם לא יפגמו בחוויה שלכם. לעומתם, גלי רוח שגובהם מטר, הם כאלה שיחייבו את ביטול האירוע או דחייתו למועד חלופי.

    גם הרוח היא פרמטר חשוב. בעת השכרת יאכטה מפרשית יש לקחת בחשבון את מאפייני הרוח. בקיץ פועלת הרוח במחזור בריזה קבוע כמעט, ויש לה סידור עבודה צפוי מראש: מתחילה סביב השעה 11:00, מגיעה ממערב בעיקר, מייצרת גלי רוח גבוהים, ומסיימת מעט לפני השקיעה (אם כי קיימים גם ימים חריגים). בסתיו היא הופכת לצפונית והדבר ממתן מעט את גובה הגלים, אך ישנן תקופות ארוכות שבהן גם הרוחות הצפוניות חזקות מאד, ומייצרות אף הן גלי רוח חזקים שיהפכו כל שייט רומנטי לחוויית אקסטרים. והאביב - האביב הינה העונה בה קשה לתכנן אפילו יממה אחת קדימה....

    אנו ב"מצב הרוח" לוקחים בחשבון את כל המשתנים הללו בהחלטה על עיתוי האירוע שלכם והוצאתו לפועל. לא נוציא אתכם להפלגה רומנטית   בתנאי ים שלא יאפשרו זאת ויפגמו בהנאתכם. במקרים גבוליים נתייעץ בכם וניתן לכם את הנתונים לקבלת החלטה, והיכן שנדרש לא נהסס לבטל אירועים אם נגיע למסקנה שתנאי הים יהפכו את השיוט שלכם -  לסיוט..


     
  • על מדוזות, תרופות ואוכל גורמה (18/06/2011)

    יוני הגיע, והעיתונים מספרים על נחילי המדוזות המתקרבים לחופים.

    הוקם אפילו משמר המדוזות המשותף למדינות הים התיכון ושותפים בו ישראלים ולבנונים לצד איטלקים וקרואטים.

    בהפלגות שלנו אנחנו יכולים כבר להציע תחרות ספירת מדוזות- הן הגיעו ובגדול- כחולות, לבנות ואנחנו מחפשים גם ורודות וחומות. השנה הן גדולות מהמוכר והזכור לנו, או שרק נדמה לנו.

    לפני שנה, ארחנו קבוצה של נערות צעירות מלוות בסבתא מסורה,  שהשתוקקו לרדת למים ולטבול קצת. מתחנו חבל צף אליו נקשרו הבנות במים, והשמחה הייתה גדולה.

    ואז הן הגיעו- האורחות הלא צפויות..  הים הפך למרק מדוזות סמיך והבנות עלו במהירות חזרה לספינה.

    מכולן נצרבה רק אחת. מייד הצענו- עזרה של חברה שתטיל מימיה על הכבייה  או חומץ. מובן שהיא בחרה בחומץ. ירדנו למטבח לתור אחר התרופה- ואויה לנו – ברשותנו רק חומץ תאנים יקר שהבאנו מההפלגה מצרפת...

    את קריאות ההשתאות של הסבתא אי אפשר היה לעצור- "אצלכם, אפילו התרופות גורמה"

     

    רוצים לראות מרק מדוזות  בלי לגעת?

    הצטרפו אלינו להפלגות הקיץ,

    מחכים לכם בים,


     
  • היום בידיעות- הד"ר ממליץ איך להתמודד עם מחלת ים (31/08/2011)


    עליתם על  יאכטה או ספינה, התחלתם להחליף צבעים וכל מה שהתחשק לכם זה להקיא או לכל הפחות – לשוב במהירות ליבשה? אולי הלכה לכם החופשה, אבל אתם לא לבד. רבים מבני האדם שאינם מורגלים במסעות ימיים סובלים משורת סימפטומים שזכו לשם העממי "מחלת ים". אספנו עבורכם שורת המלצות ומידע שימושי, שיסייעו להתמודד עם הזוועה.

    "זו בכלל לא מחלה", הסביר ל-ynet ד"ר משה חיימוף, מנהל שירות הסחרחורת במרכז הרפואי רבין

     

    "זו תופעה פיזיולוגית, שנגרמת מסתירה במידע שמגיע למוח ממערכות שיווי המשקל השונות של הגוף - הראייה, איבר שיווי המשקל באוזן הפנימית והתחושות הפנימיות של השרירים והגידים".

    ד"ר חיימוף מסביר כי כאשר אנחנו נמצאים בלב ים, בחדר שנראה בעינינו כסטטי – מערכות אחרות בגוף חשות בתנועה שנוצרת מגלי הים: "הקונפליקט באינפורמציה גורם לנו לתחושת סחרחורת, בחילה ורצון עז להקיא". הסימפטומים במצב זה מגוונים ועלולים לכלול בין היתר גם חרדה, דופק מואץ, חיוורון, וזיעה קרה. מומחים מסבירים כי הדרך להתמודד עם אותה תחושה היא באמצעות הורדת הקונפליקט ככל שניתן.

    הנה כמה עצות שימושיות:

    • נסו לצמצם את הקונפליקט בין מראות הסביבה לתחושות הגוף: שהו במקום פתוח, שבו ניתן לראות את האופק.
    • נשמו באיטיות, באופן רגוע.
    • הימנעו מסביבה עם ריחות חזקים והשתדלו לעמוד באוויר הצח.
    • שתייה חריפה ועישון עלולים להחמיר את התחושה הרעה.
    • הסתכלו אל האופק והימנעו מלהסתכל לעבר אובייקטים שנמצאים קרוב מדי. הימנעו מקריאת ספרים.
    • אם הסימפטומים מחמירים – אפשר לשכב על הגב ולעצום עיניים. אנשי ים ממליצים לנסות להירדם, אך יש לקחת בחשבון שגם בשכיבה ונמנום עלולים לחוש בחילה.
    • לצורך הקלה, ניתן בהחלט להיעזר בתרופות (הסבר מפורט בהמשך).

    יש מחלת ים ביבשה?

    "גם באוטובוס מרגישים לפעמים את הסימפטומים הללו", מסביר ד"ר חיימוף. "אם אתם עומדים באוטובוס וקוראים עיתון – ייתכן שתחושו בחילה תוך זמן קצר". הסיבה: העיניים שקועות באובייקט יציב, בעוד הגוף חש את טלטלות הנסיעה. "בכביש המפותל למצדה – אנשים לפעמים יורדים ומקיאים", מספר הרופא. 

    זו לא מחלה, אך יש תרופה

    ומה בדבר היכולת להתגבר על התופעות באמצעים חיצוניים? "אפשר לעזור לגוף להוריד את רגישות מרכז שיווי המשקל באמצעות תרופות", 

     

    מסביר הרופא ואומר כי את תרופת ה"סטונרון"  או ה"טרבמין " למשל ניתן לקחת שעתיים לפני היציאה לים – וזו יכולה לאפשר לעבור את ההפלגה בצורה טובה.

    רבים מכירים גם את ה"סקופודרם" – אותה מדבקה ששמים מאחורי האוזן, והיא מכילה חומר שנספג באיטיות בגוף.

    ויש גם סוכריות ג'ינג'ר- המקלות מאד על התחושה.

     חשוב לציין כי כל התרופות הללו עלולות לגרום תופעות לוואי מעיקות כשלעצמן, כגון: עייפות, טשטוש ראייה ועוד.

    למאמר המלא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3993252,00.html

  • קשישים עושים קולנוע- דרך הים (10/11/2011)

     

     

    לפני כחצי שנה קיבלנו טלפון מהוסס ומנומס מגברת חביבה מבת ים. היא וחברותיה מצלמות סרט, והן מבקשות לצלם את אחת הסצינות אצלנו על היאכטה.

    הסתבר שמדובר בסרט שעורך מועדון קשישים בבת ים המבוסס על סיפורי המשתתפות. הן גם השחקניות בסרט.

    בשמחה גדולה ארחנו את החבורה המעניינת הזו לצילומים ואמש הוזמנו להקרנת הבכורה של "דרך הים".

    התרגשנו.

    האולם העירוני בבת ים היה מלא וגדוש בקשישים, בניהם ונכדיהם.

    את הערב פתחה מקהלת ה"לבבות המזמרים"-  "אני נולדתי לשלום" הם שרו וסחפו את הקהל בחן רב. הבחורים – לבושים בקפידה בחליפות שחורות ומהודרים בפפיון, הבחורות- בחצאיות ארוכות  ושחורות, חולצות לבנות ומעומלנות וג'קט לבן חגיגי מעוטר בפרח. הפלגנו איתם למחוזות רחוקים. הם הקסימו את הקהל וירדו באלגנטיות מהבמה. בהמשך חזרו והרטיטו את הלבבות ב"היידיש מאמא". הרחש שלהם היה מלטף ומענג כמו גלי הים.

    בשלב הנאומים- החל מנציג העירייה וכלה בבמאית ובנציגת השחקניות, שמענו יותר פרטים על הפרויקט הנפלא הזה של "קשישים עושים קולנוע". 36 סרטים כבר נעשו בעזרת אש"ל (ארגון שירותים לקשיש) ברחבי הארץ. הסרט שאנחנו השתתפנו בו, נולד בסיפורי קבוצה של 12 קשישות שנפגשה אחת לשבוע במועדון בבת ים, בהנחייית בימאית ועובדת סוציאלית (מירי בוקר ויונית פישר). במהלך מפגשי הקבוצה, שיתפו המשתתפות את חברותיהן בסיפורים אישיים ובתהליך דמוקרטי נבחרו הסיפורים המובילים והפכו  לתסריט של סרט עלילתי בן 24 דקות. ומשם, עברה הקבוצה את כל השלבים עד יצירת הסרט : אודישנים, ליהוק, הפקה, בחירת אתרי הצילום, עריכה וכו'. דרך ארוכה עשו סיפורי החיים של קבוצת הקשישות שהשתתפו בפרויקט. דרך מעניינת, מגוונת, מסעירה, עצומה ועמוקה- ממש כמו גלי הים. וכמו שהיטיבה לתאר נציגת הקשישות בקרב הנואמים- כשיש מוטיבציה, אפשר לעשות הכל.

    צפינו בסרט מקצועי, אנושי ומרגש ובבת ים- אי אפשר  תסריט בלי הים, כאן אנחנו נכנסנו לתמונה. אצלנו צולמה סצינה בה החברות בסרט יוצאות לחופשה בים- לשייט והפלגה ביאכטה מול חופי הארץ.  הסקיפר השרמנטי שכבר מזמן הגיע לגבורות, אחז בהגה, והאורחות הנרגשות נופפו לשלום לחברתן הנשארת מאחור על הרציף.

    זכינו  להכיר קבוצת נשים מדהימה

    בתמונה- צחי, הסקיפר  של "מצב הרוח" בהקרנת הבכורה השבוע

     

     



     
  • רעיון ליום הולדת בים שמפעיל את חמשת החושים

    יום הולדת עגול בארבעה צעדים- כל מה שרציתם לדעת על חגיגת יום הולדת ביאכטה מפרשית

    1. בוחרים עוד ארבעה זוגות , כאלה שאתם אוהבים במיוחד, לבילוי אינטימי ואיכותי.

    2. משריינים תאריך ושעה עם "מצב הרוח": זה יכול להיות ב- 11:00, כשהרוח מתעוררת והגלים עדיין נחים, לקראת השקיעה- כשהשמיים נצבעים והרוח נרדמת, באמצע השבוע או בסופו- ממש מתי שתרצו!

    3. נפגשים ויוצאים לים: עם היציאה מהמרינה מדוממים מנוע, מותחים מפרש ויוצאים יחד למסע על הים הכחול והגלים  המרקדים: כאן כבר תהנו ממראה הכחול המשכר , המסעיר והאינסופי, מרסס הגלים והרוח המלטפת, מטעם המלוח של הים, מהריח הנקי והטהור ומרחש הגלים המתערבב במוזיקה טובה.

    4. חוזרים למרינה, עוגנים בקצה הרציף ושם מתפנים לחלק הקולינרי של היום: אפשר להנות מבירות, קפה ועוגה או עוגיות ביתיות, אפשר להזמין את אחת הארוחות המשובחות שלנו ואפשר לפתוח שולחן עם הכיבוד שאתם הבאתם. האויר והאוירה הקסומים של המרינה יעמיקו את החוויה.

     

    אז מהרו להזמין, התקשרו כבר עכשיו: 050-9908852 ואנו נתפור לכם את האירוע שלכם


     
BizMakeBiz פותח ע"י הצהרת נגישות